Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Innovation Explorer 2020: 20 крачки към бъдещето с 20 топ лектори

2
Снимка: Innovation Starter Box Ltd

На 20.02.2020 в София Ивент Център ще се проведе за шеста поредна година международният форум за иновации Innovation Explorer. Организатор е агенцията за иновации Innovation Starter в медийно партньорство с Капитал”.

Тази година Innovation Explorer прави 20 важни крачки към затварянето на пропастта в иновациите между България и света, заедно с 20 успешни лектори и предприемачи. Футуристът и хуманист Герд Леонард (Швейцария) е в топ 100 лектори на Wired и една от световните личности, които имат важна роля в мисията на шестото издание на форума. Жадните за иновации имат шанса лично от него да получат подписано копие от последната му книга "Technology vs. Humanity”, преведена на десет езика, в която Леонард изтъква нуждата да инвестираме повече в хуманността отколкото в технологиите. В частта Future Design of the World към него се присъединява и Филип Буланже (Франция) – избран за председател на Асоциацията на френските професионални лектори, с международен опит в иновационните стратегии, който помага на стартъпи и световни компании да въвеждат иновационни методи успешно и с минимален риск.

Сред забележителните лекторите на форума са Лари Бийл (USA) – основател на Българския център по предприемачество, с над 50 години опит в Силиконовата долина, Тим Кемп (United Kingdom) от PwC и няколко вдъхновяващи и смели жени, с които се приближаваме с още няколко стъпки към бъдещето. Адриана Мараа е физик, изследовател, част от космическата мисия Mars One, която има еднопосочен билет до Марс и може да е сред първите жители на Червената планета. Д-р Йене Асигид (Етиопия) - лектор по лидерство в UNICEF, попада в класацията на “Форбс” за най-влиятелните жени в света. Заедно с Артур Пантелидис (Гърция) – преподавател в Американския университет в България, те ще споделят ценен опит в частта Critical Thinking & Leadership.

Панелът Troublemakers започва с историите на серийните предприемачи Павел Езекиев и Даниел Лорер и продължава с изпълнителните директори на “Джуниър ачийвмънт България” и CourseDot – Милена Стойчева и Теодор Панайотов.

Innovation Explorer 2020 обръща сериозно внимание на няколко мащабни социални проекта. Какво ги прави разпознаваеми и устойчиви бизнес- или социални модели и как да ангажираме гражданското общество ще научим от историите на Мадлена Комитова (Австрия), която управлява 150 хосписа за възрастни хора във Виена, и Стефан Димитров (България) – създател на платформата AirBG.Info, която превърна темата за чистия въздух в една от водещите за обществото.

Innovation Explorer 2020 ще ви срещне още с Левон Хампарцумян, Теодор Захов, Ана Хира (България), Делчо Делчев от “Трансформатори” и Smart Tech Lab, основателят на Innovation Starter Леона Асланова, Венеция Нецова-Ангова и др. Модератори на форума за иновации са д-р Славейко Джамбазов – управляавщ директор на HTA, някои от най-добрите български журналисти – Ирина Недева (БНР), Миролюба Бенатова, Иван Бедров (Свободна Европа), и представители на “Заедно в час” и “Джуниър ачийвмънт България”.

Билетите с цена за ранна регистрация са в продажба на www.innovationexplorer.bg до края на януари 2020 г.!

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Kaufland, HPE operated by Selectium и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени