Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за министър на екологията

| обновено на 14.01.20 в 11:56
Емил Димитров
Снимка: БГНЕС

Емил Димитров - Ревизоро от гражданската квота на ВМРО е кандидатурата на "Обединени патриоти" за нов министър на околната среда и водите.

След двучасови разговори в рамките на Съвета на управляващата коалиция лидерът на ВМРО вицепремиерът Красимир Каракачанов повтори, че подалият оставка Нено Димов не може да е изкупителна жертва.
 
Преди да обяви номинацията на депутата Емил Димитров за нов екоминистър Красимир Каракачанов заяви, че Патриотите не приемат Нено Димов да е изкупителната жертва за грешки, правени в годините назад и поясни:

"Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК, които са подчинени на министерство на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо един милион кубически метра на месец, тоест близо 12 милиона кубически метра вода на година".

За номинацията на Емил Димитров за нов екоминистър Каракачанов каза:

"Основната му задача ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да си наеме екип и да се направи проверка на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение като в град Перник".

Другият партньор в малката патриотична коалиция, НФСБ, в лицето на Валери Симеонов не даде категоричен отговор дали след днес голямата коалиция остава стабилна.

"И след този изключително неприятен коалиционен съвет, който имахме, не мога да ви отговоря, откъде да знам".

Номинацията на Емил Димитров за нов министър на околната среда трябва да бъде обсъдена и гласувана от парламента .

Емил Димитров е роден в Перник. Депутат от парламентарната група на "Обединени патриоти". В сайта на Народното събрание пише, че е икономист; преподавател; юрист.

По времето на правителството на Симеон Сакскобургготски Емил Димитров беше началник на Дирекция "Митници".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени