Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сетиен: И в най-смелите си мечти не съм мислил, че ще водя Барселона

Сетиен позира на скамейката на Барса.
Снимка: БТА

Новият старши треньор на Барселона Кике Сетиен бе официално представен пред медиите. Наставникът проведе първата си тренировка начело на каталунците, след което отговори на въпросите на репортерите.

Сетиен подписа с клуба до 30 юни 2022 година и замени на поста Ернесто Валверде, който бе уволнен вчера.

"И в най-смелите си мечти не съм си представял, че един ден ще водя Барселона. Това е специален момент за мен. Естествено, целта е да играем добре и спечелим много трофеи. Всяка треньорска рокада дава нов импулс на отбора и ще се стараем да го поддържаме", коментира 61-годишният Сетиен.

Кике Сетиен по време на представянето си.

"Винаги съм бил в добри взаимоотношения с Ернесто Валверде. Ценя свършената от него работа и ще се опитам да поддържам контакт с него, защото има много неща от неговия престой, които ще са ни от полза. В месеците, в които очаквах да поема нов отбор, си мислех, че ще случа на такъв, който е назад в класирането и е в лоша поредица. Загубата в Суперкупата може би ще има последствия, но трябва да благодаря на Валверде за свършената от него работа и за ситуацията, в която заварих отбора. Не е нормално да напуснеш отбор, който е на първо място в класирането", допълни новият треньор.

За последно бившият халф на Сантандер и Атлетико (Мадрид) и националния отбор на Испания беше начело на Бетис и под негово ръководство тимът завърши шести в първенството на Испания.

Специалистът е водил още отборите на Сантандер, националния на Екваториална Гвинея, Логронес, Лас Палмас и други.

Кике Сетион по време на първата тренировка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна