Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Витоша зимен фест" ни приветства тази събота

Снимка: "Витоша зимен фест"

"София - европейска столица на спорта" стартира годишната програма от активности за 2020-а с "Витоша зимен фест" на 18 януари, събота, край хижа "Алеко". Спортният празник е иницииран от Фондацията и се провежда за пета поредна зима, отново посветен на Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за девети път и обединява над 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове в 48 държави.

„Открий, забавлявай се, изживей“ е мотото на глобалния празник тази година. Отново супер снежни атракции очакват посетителите. Планинско колоездене - зимно спускане за време ще се организира за четвърти път в България, след като дебютът му за страната бе на "Витоша зимен фест" през 2017 г.

Шоуто в планината сега ще започне точно в 11.30 ч. със старт на плаца пред хижа "Алеко". Трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт. Домакините обещават много емоции, екшън и добро настроение по време на атрактивното състезание.

Чуйте подробности от Анатоли Илиев, организационен секретар към "София - европейска столица на спорта"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени