Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уолстрийт с нови рекордни върхове точно преди подписването на търговската сделка САЩ-Китай

Пазарите на акции на Уолстрийт се поздравиха с нови рекордни върхове непосредствено преди очакваната церемония в Белия дом по подписването на "първа фаза" от търговската сделка между САЩ и Китай.

Подкрепа за възходящото движение на фондовата борса оказа и изказването на Лари Къдлоу, че администрацията на Тръмп обсъжда втори кръг от данъчни съкращения, които ще бъдат оповестени по време на президентската предизборна кампания и че преговорите за "втора фаза" на търговската сделка с Китай ще започна непосредствено след днешното подписване на "първата фаза".

Индексът DJIA нараста със 160 пункта (с 0,58%) към нов исторически връх от 29 121,15 пункта, широкият индекс S&P500 се повишава с 0,41% към рекорден връх от 3 297,37 пункта, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,46% към пореден рекорден пик от 9 298,82 пункта.

Сега вниманието на инвеститорите се насочва към официалната церемония по подписването на частичната търговска сделка между САЩ и Китай (от 18:30ч. българско време), когато се очакват и по-конкретни детайли относно тази "първа фаза" от една по-всеобхватна търговска спогодба между двете на-големи икономики в света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна