Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лентата се състезава в категорията “Европейско откритие“ на “Берлинале“

Актрисата от филма “Ирина“: Никога не съм вярвала, че ще стигна до там

Мартина Апостолова изпълнява ролята на сурогатна майка

Мартина Апостолова в ролята на Ирина в едноименния филм на реж. Надежда Косева
Снимка: София Филм Фест

На предстоящото юбилейно издание на европейската кино академия “Берлинале“, което започва на 20-и февруари в германската столица, българският филм “Ирина“ на режисьорката Надежда Косева ще се състезава в категорията “Европейско откритие“.

Във филма младата актриса Мартина Апостолова изпълнява ролята на сурогатна майка. Апостолова беше селектирана сред 10-те изгряващи звезди на филмовия фестивал. “Никога не съм си правила илюзии, че може да се стигне до там“, признава актрисата. “Не че подценявам българското кино, но не можеш да си представиш, че един български филм може да стигне толкова далече“.

“За мен беше важно Ирина да е изключително разнообразна героиня. Да има много скрити емоции, качества и чувства в нея и те да излизат впоследствие заради това, което й се случва. Не знам как се е случило, не знам как съм го направила. Със сигурност Надя работи невероятно с мен. Имаше страхотно търпение, но в крайна сметка явно съм изградила един добър образ, който е направил впечатление и съм имала късмет“, допълва Мартина Апостолова.

Още детайли за филма "Ирина" ще научите от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна