Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща-разговор с фотографа Димитрий Стефанов за изложбата му “ВИК“

Снимка: pixabay.com

“ВИК“ е суров разказ за едно пътуване, много личен проект, който авторът определя като рязък завой от собствения му стил – документалната фотография. Това е последната изложба на Димитрий Стефанов.

Днес му предстои диалог с неговите почитатели, равносметка на творчеството му и новите проекти – социалната фотография, които прави.

““ВИК“ е един разказ за любовта, едно пътуване до Исландия с една двойка – Венета и Веселин. Много лично място за тях. Аз бях техният фотограф, та по някакъв начин усетих това семейство. Другото нещо, което успях да направя, е да усетя тази земя. Тя не е голяма, но пейзажите там са изключително смазващи“, разказва фотографът.

Как се снимка в толкова сурови условия

“Всеки фотографски проект се прави с цел и се избира правилният инструмент. Харесвам суровото и истинското. Обичам да чувствам нещата, които други хора чувстват. Това не го правя за публиката. Моята работа не се прави, за да бъде харесвана – тези неща се правят от сърце!“, разказва авторът Стефанов.

Той е роден в България през 1987 г., през последните 12 години живее в Испания, учил е фотография във фотографското училище в Мадрид, където получава награда за най-добър фотограф за годината.

Срещата на автора Стефанов с почитатели ще бъде днес във “Фотосинтезис Арт Център“ от 19.00 до 21.00 часа.

Интервюто с фотографа Димитрий Стефанов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна