Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стихията Снежина Петрова

БНР Новини

Властелин на театъра. Хищник на сцената. Неповторима във всяка роля. Снежина Петрова днес ще отпразнува своя 50-годишен юбилей. Там, където е прекарала по-голямата част от живота си – на сцената. Тази вечер от 19:00 часа в театър „Азарян“ тя отново ще бъде „Медея“.

Този път няма да има дъжд, ще валят само емоции. Непосредствено след спектакъла по древногръцката трагедия на Снежина Петрова и екипа ще бъде връчена грамотата за културно събитие на годината, която си заслужиха през изминалата вече 2019-а.

Преживяването „Медея“ за Снежина е съдба. Така е вече три години. Проектът, за който тя пламенно говори, е повече от представление. Той дава възможност за комуникация между актьорите, децата от различни общности и публиката. Отваря много врати и се превръща в преживяване с продължение. Затова и Снежина Петрова избира именно с него да отбележи този нов етап от живота си. Това, от което има нужда, са сили и откровено си го признава.

Остава ли ѝ време да мечтае? Успява ли да сподели тишината, която търси и на която учи студентите си и децата, на които преподава? Защо обича да споделя сцената и какво в професията на актьора толкова я вълнува? На тези въпроси Снежина Петрова отговаря във „Време и половина“. Чуйте в звуковия файл.

Снимките в галерията са на Ани Петрова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени