Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан спечели дербито с Левски Лукойл

Отборът на Балкан надигра Левски Лукойл в Ботевград
Снимка: архив

Отборът на Балкан (Ботевград) победи състава на Левски Лукойл със 77:71 точки и оглави еднолично класирането в мъжкото баскетболно първенство. Шампионите и "сините" имаха равен баланс преди днешния мач, но след успеха на Балкан днес те са с баланс 15:1, докато столичани вече са с 14:2.

Началото в “Арена Ботевград” бе нискорезултатно и двата тима бяха разделени само от точка при 8:9 и 3:35 минути оставащи до края на първата четвърт. Балкан поведе за кратко с 11:9, но Левски Лукойл завърши частта по-добре, за да поведе с 13:21 след серия от 12:2. Столичани задържаха инерцията и бързо след подновяването на играта имаха и първата си двуцифрена преднина - 23:33 след малко повече от три минути баскетбол във втория период. “Сините” запазиха водачеството до почивката, но балканци дадоха надежда на пълните трибуни, след като успяха да съкратят пасива си до 38:44 след едно полувреме.

Домакините изиграха най-стабилната си четвърт и в двете фази на играта досега през мача, допускайки само 15 точки в коша си в третите 10 минути. Така преди финалната четвъртина баскетболистите на Йовица Арсич имаха преднина от 62:59 срещу съперниците си, водени от Константин Папазов. Гостите догонваха в резултата през цялата последна част в Ботевград, като на два пъти съумяваха да изравнят, но Балкан направи серия от 9-0 след 66:66 и повече не погледна назад, за да се стигне до и успех за шампионите със 77:71.

Дайшон Найт с 20 точки бе най-резултатен за Балкан, Кейси Бенсън дебютира с 13 за ботевградчани, а Крис Минков се размина с “дабъл-дабъл” - 12 точки и 9 борби.

Брендън Йънг вкара 16 точки за Левски Лукойл, Данило Тасич добави 14 точки при първата си среща с екипа на “сините”, а Райън Райт реализира 12 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!