Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бърнли обърна Лестър с 2:1, Варди изпусна дузпа

Бърнли обърна Лестър с 2:1
Снимка: БТА

Отборът на Бърнли победи гостуващия Лестър с 2:1 в среща от 23-ия кръг на английското първенство по футбол. Възпитаниците на Шон Дайш прекъснаха серия  от четири поредни загуби във Висшата лига, а с 27 точки се изкачиха на 14-ото място в класирането. Лестър пък загуби за втори път поред и за четвърти в последните си шест срещи, като остана трети в подреждането с 45 точки.

Харви Барнс откри резултата за гостите при контраатака със самостоятелен пробив, при който той овладя топката в централния кръг в половината на домакините, напредна на скорост, навлезе в наказателното поле и преодоля Ник Поуп с удар от 8-9 метра. Бърнли изравни в 56-ата минута, когато Каспер Шмайхел успя само да избие удар с глава на Бен Мий след центриране от корнер и Крис Уудс отблизо направи добавка за 1:1.

В средата на полувремето Лестър получи отлична възможност отново да поведе. Мий повали Джейми Варди в наказателното поле, но Варди не успя да преодолее Поуп от отсъдената дузпа. В 79-ата минута домакините стигнаха до нов гол. Джони Евънс изчисти лошо центриране на Чарли Тейлър от ляво и Ашли Уестууд от десетина метра не даде шансове на Шмайхел. Лестър натисна в края, но така и не успя да стигне до изравняване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!