Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барчовски пътува до Атина, за да преговаря да пуснат Везенков в националния отбор

Президентът на БФБ Георги Глушков и селекционерът Росен Барчовски по време на пресконференцията.
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски обяви програмата за евроквалификациите на пресконференция. Той се похвали, че за шести път ще води тима в подобни квалификации.

На 21 февруари българите гостуват на Гърция, а на 24 февруари приемат Латвия в Ботевград.  В групата е и съставът на Босна и Херцеговина. Първите три тима в крайното класиране ще си осигурят място на финалите на европейското първенство - нещо, което България не е постигала от 2011 година, когато старши треньор бе отново Барчовски.

„Дий Бост пристига на 18 февруари. Везенков има желание, но трябва да пътуваме до Атина на 30 януари, ще използваме и Димитър Ангелов“, започна Барчовски.

“За мини лагера от 25 януари съм повикал съм 17 човека, по две основни причини, първо да видя повече хора, в това число и млади състезатели. И второ - играчите от Левски и Академик ще играят в контролите за отборите си.”

 “Съставът за официалната подготовка ще е скъсен вероятно до 14 човека. 24 са картотекираните за ФИБА. Първият квалификационен прозорец ще играем в Ботевград, след това ще решаваме. Подготовката започва на 12 февруари и се планира една контролна среща с Балкан. Имахме разговор със Северна Македония, но те не откликнаха да пътуват до България“, разкри още селекционерът.

Ето съставът за лагера (25-28 януари):

Венцислав Петков, Деян Карамфилов, Лъчезар Димитров, Божидар Аврамов, Васил Бачев, Мирослав Васов, Чавдар Костов, Христо Захариев, Николай Николов, Николай Грозев, Крис Минков, Андрей Иванов, Александър Янев, Йордан Минчев, Димитър Димитров, Станислав Ваклинов, Цветомир Чернокожев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна