Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата публикува видеозаписи с предполагаемия отровител на Гебрев

Прокуратурата публикува 7 кратки видеоклипа, на които се вижда мистериозен мъж, за когото оръжейният търговец Емилиян Гебрев смята, че е свързан с отравянето му през 2015 година.

От държавното обвинение уточняват, че на лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза на записи, за да се установи самоличността на лицето.

Записите са от 28 април  2015 година. Времето - между 13,57 и 14,02 часа. Дължината на записите е между 13 и 22 секунди. В различен план се вижда мъж с шапка и ръкавици, който се разхожда в подземния гараж.

От прокуратурата уточняват, че от анализа, който се чака от ФБР, ще се търсят и данни на евентуална съпричастност на мъжа към опита за отравяне на Емилиян Гебрев, сина му Христо и един от директорите в „ЕМКО“ ООД през април 2015 година.

В няколко поредни интервюта, след които имаше и реакция на държавното обвинение, Емилиян Гебрев твърдеше, че веществото, с което е бил направен опит за отравянето им е аналогично на това, с което беше направен опит за отравяне на Сергей и Юлия Скрипал във Великобритания.

Един от заподозрените за това – руски офицер с име Андрей Федотов, според британската полиция, е бил в България само през 2015 година 3 пъти.

В края на миналата година от държавното обвинение обявиха, че проверяват това обстоятелство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна