Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JEREMY? за емоцията от концерта на Eurosonic Noorderslag в Грьонинген

Снимка: Гергана Нойкова

Музикалният фестивал Eurosonic Nordeerslag в Грьонинген, Нидерландия, приключи преди дни, но споменът за него със сигурност остава завинаги в съзнанието на група JEREMY?. Бандата си спечели място на него, като грабна първата награда на конкурса "Пролет" на БНР миналата година.

Минути след концерта им момчетата от групата, заедно с музикалния редактор Иван Нотев, споделиха пресни впечатления от преживяното в предаването „Изотопия“.

"Беше много яко! В момента сме в бекстейджа и сме с приповдигнато настроение. Концертът мина много добре. Хората се задържаха, гледаха и ни слушаха. А все пак ни виждат и слушат за първи път. Мисля, че се представихме много хубаво", разказа фронтменът на групата Ерсин Мустафов.

„Решихме сетлистът ни да бъде по-ударен, по-боен, разполагахме с 40 минути и избрахме нашите песни, които са с повече рокендрол, с много енергия, за да може да има стабилно издържано рокендрол шоу, което да задържи публиката.“


Момчетата похвалиха организацията на фестивала, който е един от най-големите музикални фестивали в Европа. И многократно благодариха на БНР за предоставената възможност да представят творчеството си на европейска сцена. Всъщност, както се пошегуваха те, участието им в Нидерландия е за първи път, а в Холандия – за втори :)

А иначе, за всички пропуснали фестивала или въобще скорошно участие на JEREMY? – такова предстои съвсем скоро. На 7 февруари от 22 ч. в клуб „Строежа“ в София музикантите ще споделят сцената с френската банда Last train. Групата набира скорост в Европа и съвсем скоро вероятно ще си отвори път към по-голямата сцена. Клубът предлага само 130 билета, така че побързайте!

Още за емоциите от фестивала Eurosonic Nordeerslag чуйте в звуковия файл.

Снимки: Гергана Нойкова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!