Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите: Вотът на недоверие няма да успее

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова
Снимка: БГНЕС, архив

От партия ГЕРБ и от ВМРО заявиха и днес, че внесеният от БСП вот на недоверие срещу правителството няма да успее.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова обясни в Русе, че внесените от БСП 40 страници с мотиви за искания вот на недоверие са подписани само от народните представители социалисти и не очаква в пленарна зала да получат допълнителна подкрепа.

„Аз разчитам на отговорните политици, които са в парламента, и смятам, че това правителство трябва да продължи своята работа до края на мандата си, защото имаме ясна програма – с приоритети  и с реално предприети мерки, с които гарантираме интересите на българските граждани, особено в настоящия сериозен и тревожен момент за гражданите на Перник. Смятам, че няма да се получи резултат от този вот, правителството ще продължи да работи в интерес на хората“, каза Дариткова в Русе, където се проведе среща на медиците от партийната структура.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви в Плевен, че искането от БСП за вот на недоверие на правителството няма да бъде прието от парламента. Според него вотът е поискан и заради вътрешни проблеми в левицата:

„Предстоят избори за ново ръководство през пролетта… Но в края на краищата те са си избрали тази тактика, провеждат я“, каза той.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви в София, че управляващите ще изпълнят програмата си за мандата.

„Коалицията е стабилна. Вярваме, освен това, че в Народното събрание, извън коалицията, има достатъчно разумни други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема, който е налегнал в град Перник“, добави той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна