Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Билетите за предпремиерата на "18% сиво" изкупени, филмът тръгва по екраните до дни

Предпремиерата във Варна премина в препълнена зала.
Снимка: Фейсбук страница на филма

След броени дни, на 24 януари, на екран излиза филмът „18% сиво“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев. Утре е предпремиерата в София, билетите за която са изкупени.
     

Лентата е вторият филм на Виктор Чучков – син като режисьор след „Тилт“(2011).  

"18% СИВО" е копродукция между България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария.

Главните роли са поверени на Руши Видинлиев и Доля Гавански. Във филма участват още Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци.

Всичко започва с една мечта и пътуване - от Варна до Лондон на младоженците Стела и Зак, които се отправят към Лондон, изпълнени с надежди.

В съвременния свят с повече възможности, където хората знаят много повече къде какво се случва, те живеят на друго ниво и могат много повече да мечтаят. Затова често мислим, че другаде е по-добре, но когато отидем там, виждаме, че хората имат подобни проблеми, каза режисьорът Виктор Чучков – син в предаването „Хоризонт до обед“.

Има някакво такова искане за още и още, може би някакво недоволство в много хора и това си личи в момента и в Европа, и в Америка, и в света като цяло“, коментира той.

Често когато мечтаем за нещо и искаме да постигнем някаква цел, се случва по пътя да загубим нещо друго, което се оказва по-важно около нас, а не сме го осъзнали навреме, допълни режисьорът.

Филмът е свободно базиран върху книгата, твърдят от екипа. Затова и действието е ситуирано в Европа, а не в САЩ и е приближено към днешния ден и днешния модерен свят, който много се промени през последните няколко години, обясни Чучков.

„И това наложи много други промени – нови герои, нови диалози. Няма да останат разочаровани хората, които харесват книгата. Ще открият нещо, което много ще ги докосне и което ги свързва със съвремието.“

„Зак е загубил себе си. Открил е, че за да си осъществи мечтите, трябва да поработи малко върху себе си и може би не е готов. И това емоционално състояние – за да стигна до него – май бях доста кисел по време на снимки“, разказа Рушен Видинлиев.

Всеки актьор си открива по нещо в образите, които пресъздава, вярва той. „Защото нашата работа е да откриваме къде си приличаме с тези чужди хора. Открих много неща за себе си.“

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени