Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Цеков: Няма нарушение, което да доведе до отстраняването на Тръмп

“Дори да имаше доказателства за някакъв натиск, намеса и т.н. – това съвсем не е нарушение, което може да послужи за отстраняване на американския президент от гледище на тяхната конституция“, каза пред БНР д-р Борислав Цеков, който е автор на книгата “Доктрината “Тръмп“ срещу неолибералния глобализъм“.

Във Вашингтон ще бъде даден ход на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. След като миналата седмица в Сената бяха внесени обвиненията, днес сенаторите ще обсъждат резолюция за правилата на процеса.

Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпиране работата на Конгреса

“До момента няма потвърждения, включително и по време на изслушванията, освен общи приказки от различни по правило, свързани с демократическата партия представители на дипломатическия корпус на САЩ, твърдения, че – той бил чул, че някой друг бил казал, че президентът Тръмп бил споменал“, каза още д-р Цеков в интервю за предаването “12+3“ по програма “Хоризонт“.

Борислав Цеков подкрепя тезата, че замитането на следите за разкритието на корупция от страна на Джо Байдън и неговата фамилия е в основата на исканата процедура:

“За мен по-скоро е интересно не толкова правната интерпретация на опита на Демократическата партия да разклати управлението на Тръмп, колкото скандалите и информацията, която започва все по-активно да се появява по адрес на демократическия на опозиционния лагер. Най-вече за водещия им кандидат – Байдън, който всъщност е основата на случващото се“, каза Цеков и обясни:

“Една от интерпретациите, които аз споделям за основната причина да се пристъпи към тази процедура по импийчмънт, е именно замитането на следите или размиването на темата за разкритието на гигантска корупция от страна на Байдън и неговата фамилия по време на оплячкосването на Украйна след Майдана“.

Интервюто с д-р Борислав Цеков можете да чуете от звуковия файл.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна