Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България кани младежи от Испания да учат в български университети

Снимка: БГНЕС-архив

На 25 януари 2020 г. в Мадрид, Испания, ще се проведе информационна кампания за прием в българските висши учебни заведение на български зрелостници от българските неделни училища.

Събитието ще се проведе от 10 до 16 часа в Посолството на България в Мадрид на адрес: Embajada de Bulgaria, Travesía de Santa María Magdalena 15, 28016 Madrid.

Кампанията се провежда от Асоциацията на българските училища зад граница съвместно с Министерството на образованието.

Има два начина за кандидатстване в български университети от чужбина:

Първият е за български граждани, които могат да кандидатстват по 103 ПМС чрез сравнително лесен изпит в МОН (примерни тестове на сайта на МОН).

Вторият начин е чрез изпит за определяне на нивото на владеене на български език по европейската езикова рамка. Този изпит се държи, ако кандидатът за обучение в български университет е чужденец или ако за балообразуването е необходима оценка по български език.

С този род инициативи Асоциацията на българските училища зад граница се стреми да затвори кръга на обучение − начално, средно, висше образование за българските ученици зад граница и едновременно с това да съдейства за разкриването на възможности за завръщане в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна