Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 бебета са се родили в Болница „Тракия“ през 2019 година

Денят на родилната помощ отпразнуваха и в АГ-отделението на Болница „Тракия“.  За 10 години от откриването на болницата през 2009 г. до края на 2019 г., там са извършени 5164 раждания и са се родили 5355 бебета.

На празника в болницата присъстваха областният управител Гергана Микова, зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, директорът на  РЗИ - Стара Загора д-р Златина Нанева и др. официални гости, лекари и акушерки.   

"Отбелязваме още една успешна година. Само през миналата 2019 г. в АГ-отделението на Болница „Тракия" са станали 497 раждания, като са се родили 506 бебета – 259 момчета и 247 момичета, а от началото на тази година още 22 бебета" , съобщи д-р Калина Пиперкова, началник на АГ-отделението.  В него работят 11 лекари и 23 акушерки. Д-р Пиперкова каза още, че 2020 година е обявена за "Година на акушерките" и благодари на целия персонал за всекидневния им труд.   

Традиционният ритуал по „измиване на ръцете“ на лекаря акушер-гинеколог от най-младата родилка извърши Кристина Петрова Петрова, която преди ден стана щастлива майка на малката Кристияна. 

За поредна година гостите и работещите в болницата бяха поздравени от малките балерини с ръководител Снежана Дескова.

Още за празника чуйте от репортажа в звуковия файл. 

  





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени