Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нерегламентирано транспортиране на отпадъци установи полицията в Монтана

| обновено на 22.01.20 в 15:31
Снимка: Радио ВИДИН
След сигнал за нерегламентирано транспортиране на отпадъци с произход Италия е извършена проверка на тежкотоварен камион с румънска регистрация, който преминал границите на страната и предприел действия за разтоварварване на отпадъци на територията на гр. Монтана, съобщава ОДМВР-Монтана. 

При извършената незабавна проверка е установено, че камионът е с неизрядни съпроводителни документи, товарът не съответства по вид и получателят не е заявявал и сключвал договор за получаване на отпадъка. 

Тежкотоварният автомобил е установен пред фирмата на улица “Индустриална” в Монтана вчера сутринта. Собственикът на площадката сам информирал екоинспекцията, като заявил, че не чака пратка. Проверка е извършена от РИОСВ и икономическа полиция.

Окръжната прокуратура в Монтана проверява дали отпадъците са опасни

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 353 в, ал. 1 от НК в ОДМВР Монтана, съобщи Олег Димитров, прокурор в окръжна прокуратура Монтана.

"Има да се изясняват редица въпроси за характера на този отпадък - дали същият е опасен отпадък по смисъла на закона, дали неговото доставяне в Монтана е нерегламентирано, дали е нарушен установеният ред за доставка на такъв отпадък". 

Документите на товара са на английски и италиански език. Изпращач е фирма от Италия, а получател - фирма в Монтана. Тежкотоварният автомобил е влязъл от Гърция през "Кулата", поясни Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна