Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Вучева и Емилия Димитрова дебютират за Марица в Москва

| обновено на 22.01.20 в 14:09
Емилия Димитрова (вляво) и Христина Вучкова ще дебютират в четвъртък за Марица.
Снимка: ВК Марица

Отборът на Марица (Пловдив) вече е на руска земя за първия си официален мач за 2020 година. 14 волейболистки пристигнаха в столицата на Русия снощи с директен полет от Истанбул и се готвят за срещата си от Група "Е" на Шампионската лига утре вечер срещу Динамо (Москва).

Очаква се в двубоя своя официален дебют за Марица да направят новите попълнения в състава – националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова, а начело на шампионките отново ще бъде националният селекционер на България Иван Петков.

През първата половина на настоящия клубен сезон, Петковэсе отдаде изцяло на работата си като селекционер на женския национален отбор, а в Марица бе успешно заместен от Владимир Орлов. След края на европейския квалификационен турнир за Олимпийските игри в Токио, който се проведе по-рано този месец в Нидерландия,

Иван Петков отново ще съвместява работата си като наставник на "жълто-сините" и национален селекционер. Орлов продължава работата си в Марица като част от треньорския екип.

В Москва момичетата вече проведоха занимания във фитнеса и във видеозалата, а тази вечер ще тренират и на игрището в "Дворец спорта Динамо", където утре, четвъртък, от 18:00 наше време е двубоят с руския гранд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна