Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 милиона лева инвестиции в Левски за последните 11 месеца

Васил Божков и ръководството на Левски на среща с привържениците на клуба
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Благодетелят на Левски Васил Божков потвърди намерението си да спре финансовата издръжка на клуба, ако бъде приет проектозаконът за хазарта. Бизнесменът проведе втора среща с привърженици на "сините".

"Ако одържавят националната лотария, няма да имам възможност да издържам клуба. Надявам се премиерът да вземе правилно решение. Кой съм аз да говоря с премиера", каза Васил Божков.

Директорът на Националната лотария Димитър Ганев обяви, че към момента Левски няма финансови проблеми, а всички текущи задължения се обслужват точно и коректно.

„За 11 месеца от спонсорства и дарения са постъпили малко под 19 милиона лева в клуба. Още 5 милиона лева са заложени под формата на дългосрочно финансиране до 2023 година. Погасените стари задължения са в размер над 7 милиона лева към данъчни, за осигуровки, мениджъри, футболисти. Има споразумение с НАП за разсрочване, което се спазва. Към момента нямаме просрочени задължения. Левски е платежоспособен. Има стари неща, които непрекъснато излизат - от мениджъри, бивши футболисти за неплатени задължения. Виваком води дело срещу Левски, претендират за 3 милиона лева задължения. Главболгарстрой също претендират за над 3 милиона лева, но според нас не дължим тези пари и ще се съдим", каза Димитър Ганев.

След края на срещата с привържениците изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви, че за момента Левски  функционира нормално. Ако се наложи промяна в статуквото, за да продължи да работи на клуба ще са му необходими минимум 1 500 000 лева на месец.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна