Eмисия новини
от 05.00 часа

Кметове от ДПС в област Кърджали искат спешна среща с премиера

Кметовете от ДПС на седемте общини в област Кърджали и председателите на местните съвети поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов. Поводът са обжалваните в Административния съд от областния управител Никола Чанев решения на пет общински съвета да повишат местните данъци и такси.

В своя позиция представителите на ДПС заявяват, че това е прецедент в национален мащаб, особено след призива на финансовия министър за корекция на налозите.

Кметовете цитират изказване на Владислав Горанов да не разчитат на държавата за финансиране на инфраструктурни проекти в населените места, а да вдигнат местните данъци, които са „изключително ниски“. Кметовете и председателите на Общинските съвети попитаха чия политика изпълнява областният управител на Кърджали, това ли е отношението на правителството към районите със смесено население и кой има интерес да пречи на развитието на местните общини.

Пред „Хоризонт“ областният управител Никола Чанев каза: „Ако действията ми защитават интересите на местните жители, да, виновен съм“.

Мотивът за обжалване на приетите в края на декември по-високи данъци е липсата на яснота как ще се използват събраните пари и това, че новите налози не отговарят на качеството на предоставяната услуга.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Смолян

В Смолянско отмениха вечерния час

публикувано на 08.04.20 в 23:43

Най-четени