Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Левски ще се срещнат с Бойко Борисов в петък

Степан Хиндлиян
Снимка: sportal.bg

Фенове на футболния Левски ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в петък. Това стана ясно от думи на председателя на Националния клуб на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян. Той говори след като ръководството на клуба изнесе детайли за финансирането му, а основният спонсор Васил Божков повтори, че ще прекрати издръжката на клуба, ако държавата отнеме лиценза на частните лотарии. 

Това е част от предложени от бившия вицепремиер Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, които правителството подкрепя.

Според Хиндлиян, "в ушите на левскаря, думата "национализация" звучи по начин, по който го изкарва на улицата". Той не потвърди, че "сините" фенове готвят протести и допълни: 

"Левскарите не сме хора, които се успокояваме от думи. С думи не става, става с действия. Решенията са няколко и те зависят от срещата в петък. Тогава ще си говорим отново. Има настроение за протести, но под каква форма ще бъдат е въпрос да видим." 

Шефът на националния фенклуб каза още, че според него Симеонов е "инструмент" за определени цели и ако е загрижен за "здравето на нацията" може да национализира лекарствения бизнес или казината. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна