Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Касев и пътечките, които ни учат

БНР Новини
Снимка: Личен архив

Главен герой в „Нашият ден“ е образователят Стефан Касев, който ни разказва за това какво е да вървиш пред децата по ботанически пътечки, да им показваш всичко онова, на което светът учи вглеждащите се, да променяш биографията си постоянно, както и за „Лигата на разказвачите“.

Стефан Касев е завършил инженерен дизайн, насочен към интериор и мебели в Лесотехническия университет. Знае и много за растенията, тъй като е завършил и парково строителство като средно образование, което означава, че може да направи всяка градина красива. Много пъти е бил доброволец на Софийския фестивал на науката, винаги е искал да преподава, но не просто да предава знание, а да увлича децата на различни възрасти да се занимават с наука или просто да ги научи на любов към нея.

Интересите на Стефан съвсем не се ограничават до растенията и инженерните техники. Той обича и история, и археология, а любовта си към писането и фотографията изразява в различни блогове, за които можете да го попитате, когато го срещнете в „Музейко“. Обича и планината, а за способността му да разказва добри истории говори титлата му на първи победител в „Лигата на разказвачите“.

Именно той, като водещ на събитието, ви кани да бъдете гости на предстоящата януарска Лига на разказвачите, чиято тема е любовта. Ще чуете вдъхновяващи истории и ще разберете кои са победителите в лигата, избрани от „вселенското“ жури: Катя Атанасова, Димитър Коцев - Шошо и Николета Руева.

Датата е 29 януари (сряда), началото – в 19:30 часа, а мястото – столичния клуб „MAZE”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна