Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал продължава след лесен успех, Вавринка, Хачанов и Фриц спечелиха в 5 сета

Рафаел Надал спечели в 3 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът от 2009 година и водач в световната ранглиста Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

33-годишният испанец победи Федерико Делбонис (Аржентина) с 6:3, 7:6 (4), 6:1 за 2:32 часа в левичарско дерби на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.
.
Надал направи един пробив в първия сет. Втората част беше равностойна, двамата печелеха подаванията си, но в тайбрека испанецът поведе с 5:2 точки и спечели със 7:4. В третия сет испанецът стигна до нови два пробива и без проблеми затвори мача.

Рафа завърши с 33 печеливши удари (осем аса) при нехарактерните за него 29 непредизвикани грешки.

"Труден мач се получи, загубих толкова много възможности на точките за пробив. Успях да спечеля тайбрека на втория сет, а в третия сет играх по-освободено", заяви Надал след мача.

В третия кръг испанецът, който миналата година загуби на финала от Новак Джокович, ще играе срещу своя сънародник Пабло Кареньо-Буста, който елиминира Петер Гойовчик (Германия) с 6:4, 6:1, 1:6, 6:4.

Надал за пореден път доказа, че е голям спортсмен. При едно разиграване той удари без да иска с топката в главата едно момиченце, което стоеше до мрежата. Испанецът изтича незабавно, за да провери как е детето, а след края на мача отново отиде и му се извини.

Номер 23 Ник Кириос (Австралия) победи Жил Симон (Франция) с 6:2, 6:4, 4:6, 7:5 и също се класира за третия кръг. Представителят на домакините направи пет пробива и наниза 28 аса в двубоя.

Кириос очаква 16-ия поставен Карен Хачанов. Руснакът се бори повече от четири часа и половина, за да отстрани шведа Микаел Юмер с 6:2, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(8).

Американецът Тейлър Фриц победи Кевин Андерсън (РЮА) с 4:6, 6:7(5), 7:6(4), 6:2, 6:2 в оспорван двубой, който продължи близо три часа и половина. В третия кръг Фриц ще играе срещу петия поставен Доминик Тийм (Австрия).

Джон Иснър (САЩ) постигна успех срещи Алехандро Табило (Чили) с 6:4, 6:3, 6:3 и в третия кръг ще играе срещу шампиона от 2014 година Стан Вавринка (Швейцария).

15-ият поставен Вавринка победи Андреас Сепи (Италия) с 4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:4 за 3:41 часа. В решителния пети сет Сепи поведе с пробив за 4:3, но загуби следващите три гейма, а с това и срещата.

Стан Вавринка оцеля срещу Андреас Сепи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна