Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академичният съвет избра заместник-ректори на НСА „Васил Левски“

проф. Кирил Андонов, проф. Иван Мазнев, проф. Татяна Янчева, проф. Николай Изов (ректор) проф. Апостол Славчев
Снимка: НСА

Екипът на ректора на НСА, проф. Николай Изов вече е в пълен състав, след като на днешното си първо заседание, за мандат 2019/2023 г., Академичният съвет единодушно гласува и избра заместник-ректори на Академията.

В следващите четири години заместници на проф Николай Изов ще бъдат:

Проф. д-р Иван Мазнев – заместник-ректор по учебната работа (първи мандат, досега декан на факултет ОЗЗГТ);

Проф. Татяна Янчева, дн – заместник-ректор по научната и международна дейност (втори мандат) ;

Проф. Апостол Славчев, доктор – заместник-ректор по качество на образованието и акредитацията (втори мандат).


След като се запозна с основните акценти по бюджет 2020 и със становището на Контролния съвет, органът на управление прие бюджета на НСА за 2020 година, както и този на Студентския съвет.

Едно от гласуваните важни решения на Съвета бе създаването в НСА на Център по доброволчество и на Кандидатстудентско бюро в рамките на Учебен отдел. Също така, възоснова на предложение на Съвета на настоятелите и решение на Ректорския съвет от месец декември 2019 г., единодушно бе прието ръководството на НСА „Васил Левски“ да предложи проф. Пенчо Гешев (ректор 2012-2019 г.) за удостояване с почетен знак на Столична община.

„През своите два мандата на управление проф. Гешев допринесе съществено за развитието на културния и спортния живот на Столична община, както и за популяризирането на името на София. Той има съществен принос за избирането на София за Европейска столица на спорта. В негово лице това е признание и за НСА“ – мотивира предложението за наградата проф. Изов.

На първото си заседание Академичният съвет гласува още отчетно-изборните събрания на трите факултета и Департамента по езиково обучение и информационни технологии да се проведат в периода 10 – 13 февруари 2020 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени