Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунизийка сложи край на кариерата на Вожняцки

Каролине приема просълзена овациите на публиката.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бляскавата тенис кариера на бившата номер едно в тениса Каролине Вожняцки приключи след загуба в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Датчанката отстъпи на Онс Жабьор от Тунис след 5:7, 6:3, 7:5 след повече от два часа игра в Мелбърн. Така африканката за първи път достигна до осминафинал в турнирите от Големия шлем.

"Аз съм човек, който дори когато съм повален, винаги вярвам, че мога да се върна и да спечеля", каза Вожняцки след мача. Тя обяви още миналата година, че турнирът от Големия шлем в Мелбърн ще бъде последен в кариерата ѝ.

"Смятам, че днес резултатът нямаше за мен толкова голямо значение, колкото начина, по който се борих и това, че дадох всичко от себе си на корта. Мисля, че това важи и за цялата ми кариера и с това съм известна“, коментира още просълзената 29-годишна скандинавка от полски произход, която от години страда от ревматоиден артрит.

Вожняцки беше начело на класацията на WTA в продължение на 71 седмици. Тя спечели общо 30 титли в 15-годишната си бляскава кариера, първата от които дойде в Стокхолм през 2008 г. Най-значимата беше тази в Мелбърн през 2018-а.

Каролине изигра един от 25-те си загубени финала в София през 2012 година, когато отстъпи на Надя Петрова в спора за титлата в първото издание на Турнира на шампионките.

Вожняцки развя датското знаме.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!