Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: архив

Четирима румънци от западния окръг Арад са под медицинско наблюдение, след като са били част от група артисти, изнесли концерт в китайския град Ухан, съобщава „Ромъния либера“.

На четиримата им е препоръчано да не излизат от домовете си и да не контактуват с други хора в продължение на 14 дни. Опасенията са, че ако са заразени, те може да пренесат вируса и да разболеят други хора, пише изданието. 

„Турция е като люлка“, пише „Докуз сютун“ по повод поредицата земетресения, разтресли страната през последните дни. Най-силното от тях - от 5,4 по Рихтер, стана в района на град Акхисар, окръг Маниса в сряда вечерта. То беше последвано от над 200 вторични труса. Столицата Анкара също бе разтърсена от две земетресения, напомня изданието. Макар че нямаше сериозно пострадали, тези земетресения предизвикаха тревога сред гражданите.

„Йени месаж“ обръща внимание, че трусът в Маниса е бил силно усетен и на редица други места. Специалисти обясняват, че причината за това се крие в почвата.

За нова хакерска атака срещу гръцки правителствени сайтове, за която се подозират турски хакери, съобщава ежедневникът „Катимерини“. Атаката, втора в рамките на една седмица, е била регистрирана вчера вечерта и е била насочена срещу интернет страниците на министерствата на вътрешните работи, на външните работи и на корабоплаването, на полицията, на противопожарната служба, на главния секретариат за информационни системи, както и срещу страницата на министър-председателя.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде свален от поста, защото се помисли за крал, е заглавието на френския в. „Фигаро“, който цитира аргументите на обвинителите в процеса за импийчмънт.

Не може да се разчита, че Тръмп ще прави това, което е най-добро за САЩ, защото той поставя себе си на първо място, е акцентът в британския вестник „Гардиън“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени