Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диана Дончева: Журналистиката ми дава вътрешното усещане за стойност

Диана Дончева
Снимка: Иван Русланов

„От дете си мечтаех да стана автор, да издавам книги, пишех разкази, стихчета. На 17 години написах цяла книга, която така и не излезе. Но така ме завъртя животът, че се оказах на журналистическата сцена“. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ водещата на „Преди всички“ по „Хоризонт“ Диана Дончева.

„Спонтанно се ориентирах към журналистиката. Започнах като студент по българска филология в Софийския университет и с допълнителна специалност по журналистика във Факултета по журналистика. Тогава Дарик радио си търсеха репортери. Попаднах в икономическо предаване, без да разбирам особено от този ресор“, връща лентата назад радиоводещата, която си припомни и екстремното първо явяване в ефир.

След Дарик следва изкушението на телевизията в bTV.

„Никога не съм искала да се отказвам от журналистиката, защото това е нещото, което ми дава вътрешното усещане за стойност… Преди имаше повече хъс в професията ни, повече въпроси задавахме, имаше екипност, взаимопомощ, сега не е точно така“, разказа още Диана Дончева.

Извън радиото Диана е:

„Голям щурак съм. Обичам изкуството. Избивам стреса, като си правя сама дрехи. Много обичам да пътувам, да виждам различни хора, места и култури. Напоследък все по-често предпочитам тишината“.

За приключение с камила в пустинята Палмира и още любопитни истории можете да чуете в интервюто в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна