Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас подменят безплатно стари печки на дърва

Снимка: БНР

В Бургас близо 2 000 отоплителни уреди с твърдо гориво ще бъдат подменени по проектa за подобряването на качествата на атмосферния въздух. 

В първата фаза на проекта, която има за цел да тества схемата, ще бъдат подменени отоплителните уреди на 80 домакинства. В нея могат да кандидатстват жителите на Централна градска част и кварталите "Братя Миладинови“,“Възраждане", "Лазур”, както и комплекс "Меден рудник" зона "Г". Заявленията за участие ще се приемат до март.

Документите са много, но при попълването им няма нищо сложно, каза Маринета Николова началник отдел „екологични политики“:

"Критериите, на базата на които ще се осъществява този състезателен подбор и класиране за първите 80 домакинства, трябва да бъдат потвърдени и в декларация" 

Старите печки на твърдо гориво ще бъдат подменени с камини с водни ризи и на природен газ, както и с газови конвектори.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране, са публикувани на интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Заявленията следва да бъдат подавани в Местния център за администриране на проекта на адрес: гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. от 27 януари, понеделник, до 31 март тази година включително.

Повече може да чуете в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна