Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РаМЕНе и самоТИ

| обновено на 27.01.20 в 15:54

"РаМЕНе и самоТИ" е дебютна книга на Боряна Богданова.

"В книгата има доста за любов, за смърт, за търсене на смисъл и за ненамирането му все още. Тези неща може би ръководеха създаването на книгата" – разказва авторката Боряна Богданова и допълва – "Мен и Ти присъстват в книгата – хората си отиват много един от друг. Книгата е и за това – за тръгването, за напускането..."

Ива Спиридонова и Симеон АспаруховИва Спиридонова открива в "РаМЕНе и самоТИ" една дълбочина на смисъла, нетипична за толкова млад човек. Симеон Аспарухов допълва, че цялата книга е двупластова. Той благодари на Капка Кънева (дизайнер на книгата) за изящното изразяване на това двусмислие – МЕН и ТИ и РаМЕНе и самоТИ.

В началото на 2018 г. Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов основават ново издателство за съвременна българска литература, насочено основно към нуждите на авторите и книгите по пътя им от автор към читател. Издателството носи името „Библиотека България”.

Боряна Богданова, Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов гостуваха в "Артефир".

Стихосбирка "РаМЕНе и самоТИ" ще бъде представена на 28 януари от 19:00 ч. в Dada Cultural Bar, където освен стихотворения, ще има и музика на живо.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени