Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисисти събраха 1550 лв. за малкия Ангел

Снимка: Радио Шумен

1550 лв. бяха събрани по време на благотворителен детски турнир по тенис в Шумен. Парите ще отидат за едногодишния Ангел Петров, който има нужда от продължителна рехабилитация в чужбина. Организатор на състезанието е тенис клуб „Шуменец“.

Срещите се играха в спортната зала на военното училище в града. Младите тенисисти подкрепиха благотворителната кампания с таксите си за участие, а родителите им с допълнителни дарения.

„Винаги гледаме като клуб, като някаква общност да можем да помагаме на хората, които имат нужда. И наистина - това дете има нужда от помощ, така че не е нищо особено, че ние организираме турнир, за да му помогнем“, каза Богомил Радославов от клуб „Шуменец“

В благотворителния тенис турнир се включиха около 40 деца. Те са на възраст от 5 до 14 години.

„Трудно им е да играят на един корт. Играят по 5 – 10 минути. Почиват, после пак влизат. Децата искат да играят повече, но знаят защо играят така. Знаят, че има само един корт и правят всичко възможно хем да се забавляват, хем да са полезни“ , уточни Богомил Радославов.

По-големите участници в турнира обясниха, че победите и загубите днес нямат никакво значение, защото важно е друго. „Трябва просто да играем за детето. Събрали сме се като приятели. Тук сме да се забавляваме и да помогнем на момчето“, обясниха спортните надежди.

Дарените средства ще помогнат на едногодишния Ангел Петров, който трябва да замине за рехабилитация в Истанбул. Детето е диагностицирано с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Всеки двуседмичен курс рехабилитация струва по 2 000 евро. Сумата е непосилна за семейството му.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна