Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1:1 в дербито на Рим

Снимка: БТА

Рома и Лацио завършиха 1:1 в среща от 21-ия кръг на Серия А, като римските Вълци сложиха край на поредица от 11 победи на Лацио. Двата отбора повториха резултата от есента, но сега във фокуса бяха вратарските грешки на двамата играчи под рамката.

Лацио е на 3-о място в класирането с 46 точки, на 2 след Интер. Рома пък измести Аталанта и се изкачи на 4-о място с 39.

Един Джеко откри за Рома в 36-ата минута, а Франческо Ачерби изравни куриозно в 34-ата. Но грешката нааПау Лопес, който измъкна лациалите от поражение, ще се помни дълго.

Рома беше по-добрият отбор и почти през цялото време имаше надмощие и инициатива, а Лацио беше буквално неузнаваем. Играчите на треньора Симоне Индзаги пропуснаха и да се изравнят с Интер (2006/07) и Ювентус (2013/14, 2015/16 и 2017/18), които имат серия от 12 поредни успеха, а впоследствие печелят и Скудетото. Веднъж гредата спаси Лацио в края на първата част, а малко след почивката реферът отсъди дузпа за Рома, след като отиде до монитора и гледа ситуацията отмени това свое решение. Албанският вратар Стракоша пък с майсторско спасяване запази точката на "орлите" в края на мача.

Един Джеко откри резултата в 26-ата минута с глава, след като Браян Кристанте центрира към Джеко, който се откъсна от Ачерби и надскочи излезлия вратар. Попадението стресна "Орлите" можеха да допуснат моментално и втори гол, като най-напред Юндер пропусна, а секунди след това и Джеко, като и в двата случая защитници на "небесносините" избиваха пред вратата.

Рома продължи да атакува, докато Лацио изпитваше доста трудности срещу агресивния състав на Фонсека. Въпреки това Лацио стигна до равенството, след като вратарят на Рома Пау Лопес направи страхотен подарък на лациалите. Испанският вратар първо изби топката нагоре от аутлинията, след което изби още веднъж лошо и попречи на Смолинг да се намеси. Оттам в тази бъркотия топката попадна в Ачерби, който от голлинията я бутна в мрежата. Минута преди края на първата част Пелегрини беше близо до втори гол за Рома, но бомбеният му изстрел от 20-22 ветра се спря в лявата греда на Стракоша.
Второто полувреме не се отличаваше по нищо от първото, а като първият пропуск беше за Верету, а след него и Юндер не успя да вкара. В края на мача дойде ред за нов люх на Един Джеко, а съвсем накрая при фаул на Александър Коларов беше последната опасност пред вратата на Стракоша.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени