Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Гоцев: Джошуа иска мачът да е в Лондон, а Кобрата - на неутрален терен (обновено)

| обновено на 29.01.20 в 16:27
Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се бият през 2017 г.
Снимка: ВВС

Мениджърът на боксьора ни в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, разкри за "Хоризонт", че е получено разрешение за удължаване на преговорите за подготовка на мача с Антъни Джошуа и неговия щаб с още две седмици - до 14 февруари. Джошуа лично настоявал сблъсъкът с Кобрата да бъде в Лондон, докато желанието на българския щаб е той да се състои на неутрален терен.

"Двата щаба имаме правото да договаряме мястото на провеждане на мача. От наша страна бяхме договорили две дати в края на май за "Водафон Арена" в Истанбул, но преди финала в Шампионската лига по футбол, който е на 30 май пак там. Джошуа обаче държи непременно да играе в Лондон, тъй като извън Англия последните му два мача завършиха при резултат 1:1. Ние пък не желаем двубоят да бъде в Лондон, защото 60 000 англичани, при това доста шумни и понякога дори хулигански настроени - това не е добре за нас. Ние искаме просто мачът да бъде на неутрална територия."

"Не е вярно твърдението на Еди Хърн, че Кобрата иска много пари. Ние за пари още не сме говорили. Преговаряме само за мястото на провеждане на мача. Така че Кубрат няма такива претенции. Той тренира на Белмекен, аз съм сега до него и го подкрепям", заяви Гоцев.

Чуйте още в звуковия файл от разговора на Светослав Табаков с Ивайло Гоцев:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна