Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да изберем безжични слушалки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Безжични слушалки са истински хит в момента. Важно за потенциалните клиенти е да преценят дали искат слушалки, които да елиминират външните шумове или не, отбелязва ДПА.
При неотдавнашен тест на 16 модела безжични слушалки технологичното списание "Компютър билд" установи, че повечето от тях се представят добре и без тази функция.

Изборът дали да има функция за елиминиране на външния шум или не обаче е свързан и с въпроса за продължителността на живот на батерията.

По-малките слушалки имат по-малко място за батерия и следователно батерията им е с по-малък капацитет. Заглушаването на околния шум използва повече мощност и така скъсява времето за работа на слушалките.

В общия случай зарядната станция е вградена в калъфа на слушалките, което улеснява зареждането в движение.

Извършващите теста критикуват това, че батерията не може да се заменя, което означава, че когато животът й свърши, и слушалките вече са негодни.

Добрата новина за купувачите е, че като цяло качеството на безжичните слушалки на пазара е добро. Всички тествани от "Компютър билд" 16 модела са се представили над задоволителното ниво.

Най-добро представяне при скъпите модели с цена до 165 долара имат слушалките "Галакси бъдс" (Galaxy Buds) на "Самсунг" ( Samsung) и "Еърподс 2 " (Airpods 2) на "Епъл" (Apple), следвани от "Рефлект флоу" (Reflect Flow) на "ДжейБиЕл" (JBL).

При по-евтините слушалки отличието отива при "Скълкенди " (Skullcandy) на "Сеш" (Sesh), които струват 65 долара.

В ценовия клас до 335 долара на челно място излизат "Пауърбиитс про " (Powerbeats Pro). Те имат най-дълъг живот на батерията от всички тествани слушалки.

Следвани са от "ЕмДабълю07 Гоу" (MW07 Go) на "Мастър енд Дайнамик " (Master & Dynamic) и "Еърподс Про" ( Airpods Pro) на "Епъл".

Според тестващите "Еърподс Про" са с най-добро качество на звука.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!