Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Тони Шекерджиева е новият ректор на АМТИИ

| обновено на 12.02.20 в 17:11

Щастлива, защото това бе мотивиран избор от страна на хората. Те успяха да разберат моите послания, заяви новият ректор на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева.

Тя подчерта, че неин слоган е „Обединени в различията“.

Прекрасно е, че можем да се развиваме и да покажем това, с което ни е дарила природата, да възпитаваме нашите студенти и да бъдем единни.

Еуфорията от днешния ден трябва да отмине и от утре сутринта да сме на работа. Предстоят акредитации.

Проф. Шекерджиева подчерта, че нищо за нея не  е чуждо в АМТИИ, тъй като  досега е била заместник-ректор „Научно-изследователска дейност“.

Ремонтите, които предстоят да бъдат направени в базата на Академията, са тема за друг разговор. Парите са осигурени. Сред приоритетите, свързани с реновирането на материално-техническата база, са  Жълтото училище, Синьото училище, както и проектът за новата хореографска зала.  

Проф. Шекерджиева подчерта увереността си, че който и да беше спечелил конкурса за ректор на  АМТИИ, е щял да работи за бъдещото развитие на АМТИИ. 

Новият закон, който до седмица се очаква влезе за гласуване в НС, поставя задачи, които от 30 години не са намерили решение. Толкова предизвикателства има пред нас.

Интервюто – звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна