Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гофен оцеля в три сета, Баутиста Агут отпадна в „Ахой“

Давид Гофен продължава след трисетова победа.
Снимка: Туитър на ABN WTT

Четвъртият поставен Давид Гофен мина през иглени уши, за да се класира за втория кръг на АТР 500 тенис турнира в Ротердам, докато шестият в схемата Роберто Баутиста Агут загуби в испанското дерби от втория кръг.

Белгиецът Гофен се справи с получилия „уайлд кард“ нидерландец Робин Хаасе и го отстрани след обрат с 3:6, 7:6(5), 6:4 след два часа и половина игра на централния корт в зала „Ахой“

В решителния трети сет десетият в световната ранглиста Давид проби в откриващия гейм и след това удържа преднината си, като „изтри“ две точки на 167-ия в света Хаасе в осмия и в заключителния гейм.

По същото време на корт №1 в залата Пабло Кареньо Буста отстрани Роберто Баутиста Агут след 6:4, 3:6, 7:6(4) също след два часа и половина игра и така стана първият четвъртфиналист в турнира.

В равностойния мач Кареньо Буста направи решителен минипробив в тайбрека за 5:3 точки и така успя да спечели.

Иначе денят започна със сериозен гаф на организаторите. Получилият „уайлд кард“ Яник Синер от Италия се класира без игра за втория кръг, след като съперникът му Радо Албот от Молдова се отказа поради болест. Оказа се, че не е останал тенисист, който да влезе на негово място в схемата като „щастлив губещ“ и така тийнейджърът Синер продължи напред и си осигури мач с Давид Гофен.

Заради отпадналия мач на централния корт беше преместен мачът от корт №1 между Жил Симон от Франция и квалификанта Михаил Кукушки от Казахстан. Симон се наложи след 7:6(3), 3:6, 6:3.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна