Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров отпадна в Ротердам

Григор Димитров отстъпи в 2 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите на АТР 500 турнира в Ротердам.

Той отстъпи на 21-ият в световната ранглиста канадец Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 2:6 на централния корт в зала „Ахой“ пред около 4 хиляди зрители. Димитров направи много грешки и не успя да си достави радост на датата, на която преди три години спечели титлата в София.

Григор спечели откриващия сервис гейм от 0:30.  При следващото си подаване беше безупречен на нула. В петия гейм Димитров започна с двойна грешка и нещата стигнаха до 15:40. Оже-Алиасим проби за 3:2 при втората възможност след бекхенд в яут на 28-годишния хасковлия. Българинът не трепна и тутакси направи рибрейк с отлични ретури и агресивна игра. След грешка на мрежата Гришо отново беше изправен пред точка за пробив и за съжаление 19-годишният канадец успя да го реализира с топката на линията. При 5:4 Оже-Алиасим подаваше за спечелването на частта. Поведе с 40:15 и реализира първия си сетбол след като слайс бекхендът на Димитров отлетя в аут.

В третия гейм на следващата част Григор отрази брейк пойнт. При втория обаче тийнейджърът проби след изумителен минаващ удар от трудна позиция. Незабавно българинът стигна до точка за рибрейк, но канадецът се измъкна с мощен сервис и след това успя да затвърди за 3:1. В седмия гейм след грешки на Димитров се стигна до 0:40 и той беше пробит на нула за 2:5.След това Оже-Алиасим сервира на нула и всичко приключи.

След срещата Григор премина намръщен през микс зоната и отказа да говори пред пратеника на БНР.

Той вкара 65 процента първи сервис в мача и спечели 57 процента от точките при разиграването му. При канадеца процентите бяха съответно 68 и 71.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна