Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посетител на бар спаси гекон от удавяне в бира с дишане уста в уста (видео)

Посетител на бар в Австралия, известен с прякора Слаб, спаси с изкуствено дишане гущер гекон, който почти се беше удавил в бирата му, предаде БТА, цитирайки в. „Дейли мейл“.

Слаб си поръчал халба пиво в пъба на гр. Коринди бийч в щата Нов Южен Уелс и отишъл да изпуши една цигара извън заведението. Когато се върнал и понечил да отпие от халбата си,  видял, че в нея имало гущер, който не давал признаци на живот.

Слаб си помислил, че приятелите му по чашка са му скроили номер с гущера в бирата. Но се оказало, че те не били причастни към случая - геконът сам паднал в халбата.

Австралиецът внимателно го извадил от нея и започнал да му прави изкуствено дишане, като нежно разтривал белите дробове на влечугото с показалеца си. След това издишал въздух в устата му. Постепенно геконът се съживил и изпълзял в свивката на ръката на Слаб под възторжените овации на компанията в бара.

Видео на ViralHog.com

До края на вечерта гущерът се разхождал върху ризата на своя спасител, след което двамата тръгнали да се прибират заедно вкъщи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени