Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само двама поставени останаха в Ротердам

Яник Синер записа първа победа над тенисист от топ 10.
Снимка: Туитър ABN AMRO WTT

Изненадите на тенис турнира от категория АТР 500 в Ротердам не спират. Още двама поставени – вторият Стефанос Цциипас и четвъртият Давид Гофен отпаднаха. Така за четвъртфиналите продължава само №7 Андрей Рубльов, а шанс да го последва довечера има и шампионът от 2019-а и трети поставен Гаел Монфис, който играе с Жил Симон.

В първия мач за деня участващият с „уайлд кард“ италианец Яник Синер отстрани белгиеца Гофен след 7:6(7), 7:5. И в двата сета 18-годишният Синер изоставаще с пробив, но успяваше да го навакса и в крайна сметка да спечели в два сета, за да запише първа победа в кариерата си над тенисист от топ 10 на ранглистата.

На четвъртфиналите тийнейджърът, който спечели младежкия мастърс в Милано, се изправя срещу Пабло Кареньо Буста от Испания.

Циципас беше препънат от словенеца Аляж Бедене, който го надигра със 7:5, 6:4 за час и половина. Гръцкият тенисист пропиля и петте си точки за пробив, докато 30-годишният му опонент реализира и двата си брейк пойнта и така продължава без загубен сет.

Бедене спря Циципас

Следващия съперник на Бедене е Феликс Оже-Алиасим от Канада, който снощи победи Григор Димитров.

Андрей Рублов изигра един солиден мач и се наложи със 7:5, 6:3 над представящия Казахстан Александър Бублик. Руснакът устоя на канонадата от начален удар на съперника и на три пъти го проби, като самият той не даде точка за пробив на Бублик.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!