Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев

Румен Радев
Снимка: БТА

„Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам отговор“. Така  президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

„Питайте ги, вие сте за това - да задавате истинските въпроси“, каза на журналистите държавният глава.

Той отказа да коментира напрежението между институциите. На въпрос очаква ли още СРС-та, отговори, че всичко е възможно.

Днес Радев бе гост в Ивайловград за Деня на града и участва в ритуала по зарязване на лозята на днешния празник Трифон Зарезан.

Междувременно депутатът Антон Кутев от БСП попита от парламентарната трибуна „на какво основание ДАНС е подслушвала един генерал от НАТО, респективно президента“.

„И питам естествено Бойко Борисов, защото той е човекът, който отговаря за ДАНС в държавата“, каза той.

„Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цанко Стойков, не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя“, отговори председателят на парламента Цвета Караянчева.

Тя бе категорична, че „парламентарната група на ГЕРБ и председателят на парламента не укриват премиера Борисов за отговори на въпроси, зададени към него“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!