Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба Стойна отрече да е изгонена от дома за възрастни хора заради участие в протести

Аз извиках полицаите, категорично заяви тя

73-годишната Стойна Льогова, която стана известна в социалните мрежи като "баба Стойна"
Снимка: Поли Начева, БНР

"Протестите се правят, за да разберат в парламента, че народът е беден, болен, гладен. Тук Бойко се подиграва с нас. Пенсията ми е 219 лева и 43 стотинка. Не ми стигат за нищо. Добре, че хората ми донесоха обувки, че ходех с едни скъсани, но не се срамувам. Нека Бойко да се срамува". Така анализира ситуацията в страната 73-годишната Стойна Льогова, която стана известна в социалните мрежи като "баба Стойна".

Участието на жената в антиправителствените протести в София в края на януари и критиките  ѝ към властта станаха повод и политиците да заговорят за нея. По време на парламентарния контрол преди седмица, от трибуната Корнелия Нинова отправи питане към министъра на вътрешните работи Младен Маринов за 73-годишната жена, като изложи твърдение, че след протеста на жената е имало посещение от полицаи в дома за възрастни хора в Зона Б5, където живее баба Стойна.

"Аз ги извиках полицаите", категорично заяви пред БНР баба Стойна: "За да изведат тая журналистка, дето е дошла с двама мъже". 

73-годишната жена обясни, че не е вярна информацията, че са искали да я изгонят от дома за възрастни хора: "Тази директорка е много добра и синовни грижи полага за мен!", разказа тя.

Баба Сойна обясни, че се интересува много от политическата ситуация в страната:

"Президентът Румен Радев е човек със сърце, търпелив човек, обаче много го мачкат, не му дават възможност да направи нищо. ... Отрицателно ми е мнението за новия главен прокурор Иван Гешев. ... Корнелия Нинова какво ще ми приказва "баба Стойна е една и стана символ" - какъв символ съм станала, какво съм направила. Какви са тия лъжи: "Властта погна баба Стойна като враг №1" - коя власт ме е погнала?", заяви тя.

Млади хора с чисти ръце ще оправят държавата, каза Стойна Льогова и добави: "Те да вървят напред, а ние след тях. Ако майките не защитят децата си, кой друг?".

Интервю на Поли Начева със Стойна Льогова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна