Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 ареста преди дербито Левски - ЦСКА София, завършило наравно 0:0

Полицията бе на крак заради мача в столицата

| обновено на 15.02.20 в 18:55

Шестнадесет души бахя задържани преди двубоя между Левски и ЦСКА-София. От полицията не отчитат сериозни инциденти около мача, на който не се стигна до сблъсъци между двете агитки и завърши наравно 0:0 на Националния стадион „Васил Левски“.

Без сериозни инциденти премина и шествието на привържениците на Левски през центъра на София.

Походът под наслов „Левски ти си всичко за нас“ е съобразен с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите и съгласувано и разрешено от Столична община. Целта му бе да бъде подкрепен изправеният пред неяснота отбор.

Шествието преминава без инциденти. Снимка: БГНЕС

Привържениците на клуба се отправиха към националния стадион „Васил Левски“, като преди това поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски.

В същото време полицията предприема сериозни мерки за сигурност в центъра на София. На изградени специално контролно-пропускателни пунктове в района на националния стадион полицаите проверяват всички посетители на футболния мач.

Към момента са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетните деца са допускани само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Униформените полицаи следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и под въздействието на наркотици и за носенето на забранени предмети и вещи.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждането на срещата.

От СВР допълниха, че част от задържаните фенове са предимно за дребни провинения - носене на маски и различни забранени предмети.

Шествието в центъра на София е под надслов „Левски, ти си всичко за нас“.

Заради футболната среща от 8 часа до 17 ч. са забранени престоят и паркирането на моста пред стадиона. От 13.30 часа до края на мача ще е забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по улица „Ген. Гурко” и  булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Драган Цанков”.

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна