Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Национална конференция "Хуманизъм и вяра" в Смолян"

Снимка: архив

В Смолян, по време на областен кръг от Националната конференция на тема "Хуманизъм и вяра“, бяха представени добри педагогически практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците.

"Бяха представени 4 презентации с добри практики в четирите възрастови групи: детска градина, начален етап, прогимназиален и гимназиален етап. Събитието започна с открит урок в първи клас на тема прошка и под формата на приказки, беседи и игри децата споделиха наученото за доброделите и положителните качества на човека, за вължебните думи "извинявай", "прости ми" и "благодаря".

Откритият урок представи знанията за поста, пречистването чрез храната, както и по-висшата степен - чрез прошката. Идеята е в ранната училищна възраст да се изгради осъзнаване на грешката и последвалата прошка в ежедневнието, което да положи основата за изграждане на морални добродетели в следващите етапи и възпитание и обучение на децата.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Костинброд въвежда вечерен час

публикувано на 02.04.20 в 16:51