Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Има инвеститорски интерес за изграждане на самолетна писта край Рудозем

Снимка: Архив

Инвеститори имат желание да вложат средства в изграждането на самолетна писта на терена на рекултивираното хвостохранилище в Рудозем, обяви кметът на общината Румен Пехливанов пред съгражданите си. Той представи стратегическите цели и приоритети за развитие на общината за следващите седем години.

 "Кметът заедно с екипа му разработили стратегия върху 130 страници за просперираща община със стабилен бизнес и повишено благосъстояние на населението, с модерна техническа и социална инфраструктура, чиста околна среда, развит туризъм, утвърдена като икономически център, оползотворяване на местните ресурси, които според разработките на общината може да генерират нови 500 работни места.

"Рискувам малко да бъда обвинен и в популизъм и да бъда леко обявен за луд, но на хвостохранилището има възможност за изграждане на огромен спортен комплекс, свързан с развитието на туризма, както и в момента се правят едни определени проучвания чрез сондажи, за да видим дали тук бихме могли да мислим по темата за малка самолетна писта. Подчертавам, има интерес от юридически лица, стопански субекти, които се занимават с подобни неща, които имат желание да си говорим по тази тема и евентуално да реализираме такъв проект", обясни Пехливанов.

За развитие на трансграничното и междурегионалното сътрудничество ключов фактор за успешната реализация е построяването и откриването на ГКПП Елидже.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от