Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стаматова отпадна в Анталия, българин е на финал

Юлия Стаматова
Снимка: архив на Ю. Стаматова

Юлия Стаматова отпадна във втория кръг турнира по тенис в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. Българката  загуби от водачката в схемата Юлиете Щойер (Германия) с 5:7, 1:6 за 1:44 ч игра. Стаматова пропиля аванс от 5:3 в първия сет, а във втория взе само един гейм.

В същия турски курорт Симеон Терзиев ще играе за титлата на турнир за юноши от категория ITF J4, а в спора за място на финала той победи с 4:6, 7:5, 6:1 друг българин - Самуил Конов, който бе поставен под номер 10 в схемата. Преминалият през квалификации Терзиев изоставаше със сет (4:6) и 3:5 във втората част, но направи забележителен обрат, за да стигне до успеха. До края на срещата той даде само гейм на Конов и затвори мача със 7:5 и 6:1.

Съперник на 17-годишния българин във финала ще е Александър Томас. Австриецът спечели своя полуфинал с 6:3, 1:6, 6:3 срещу Пиетро Пампанин (Италия).
За Терзиев, който посрещна новата година като най-високо поставен от българите в световната ранглиста за юноши, това е първи финал при второто му участие за 2020 г. В края на януари той стигна до полуфиналите на двойки на турнир в Украйна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени