Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Красота с кауза“ кара НДК да заблести в златно

| обновено на 16.02.20 в 04:41
Инициативата наречена „Красота с кауза“ е в подкрепа на децата, които се борят с онкологични заболявания.

Сградата на Националния дворец на културата в столицата ще заблести тази вечер в златно (р.б. 15.02.20). Инициативата наречена „Красота с кауза“ е в подкрепа на децата, които се борят с онкологични заболявания и в памет на тези, които са загубили битката.

В начинанието се включват професионални гримьори, които събират средства за доизграждане на възстановителен център за деца болни от рак.

Милан е на шест години и иска да стане доктор и президент, когато порасне. То е едно от децата, които са се преборили с рака. Каза стихче.

„Аз съм таткото на Милан, Димитър се казвам. Трудно е да се гледа такова дете, защото страда много, майката също, но с общи  усилия се справяме и благодарение на всички лекари - доктор Влахова, доктор Йорданова от екипа на детската онкохематология в ИСУЛ, изключителни професионалисти, които ни помагат не само физически детето да е добре, но и ние психически около него да сме окей“.

Кампанията „Красота с кауза“ цели да подкрепи изграждането на първия в България център за възстановяване  и работа с деца с онкохематологични заболявания, разказва Симона Караиванова, майка на дете, преборило рака.

„Независимо колко е тежко лечението те вярват и мечтаят, че ще има ден, в който ще танцуват, ще спортуват, ще бъдат щастливи“, каза тя.

Повече за инициативата „Красота с кауза“ можете да чуете по „Хоризонт“ в предаването „Рано в неделя“.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна