Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитата на Пари Сен Жермен допусна четири гола

Томас Тухел е доволен от своите футболисти.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитата на френския шампион Пари Сен Жермен буквално колабира при гостуването на Амиен, като срещата от 25-ия кръг завърши 4:4, преминавайки през много обрати. До 40-ата минута домакините, които са на предпоследното 19-о място с 21 точки, поведоха с 3:0.

Гостите от френската столица обърнаха резултата до 3:4 до 74-ата минута, като два пъти се разписа Ниазу Куаси, по веднъж вкараха Андер Ерера и Мауро Икарди. Серу Жираси, който откри резултата за Амиен в 5-ата минута, оформи и крайното 4:4 в 91-ата.

Това е първи случай, в който ПСЖ допуска три гола за едно полувреме от февруари 2012-а година насам. Следващият съперник на парижани е Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига през седмицата, съперник с 24 отбелязани гола от началото на годината.

Жураси откри резултата още в 5-ата минута след комбинация с Гаел Какута, а самият Какута удвои в 29-ата със зрелищен изстрел. Защитата на гостите не успя да спре тръгналия от центъра Фусейни Диабате, който в 30-ата минута направи 3:0, а отново Какута отне топката и го изведе.

Андер Ерера, който беше привлечен като дефанзивен халф, днес трябваше да играе като десен бек. Не му се получи особено добре, но пък вкара гол за 1:3 в края на първото полувреме. Тиаго Силва, който винаги е бил основна фигура в отбраната, трябваше да напусне вместо Маркиньос на почивката. Какута можеше да направи 4:1, но пропусна, а 17-годишният Танги Нианзу Куаси избухна с два гола в 60-ата и 65-ата минути след асистенции на Юлиан Дракслер и Анхел ди Мария.

В 74-ата минута дойде ред и на Мауро Икарди да вкара за 3:4, засичайки центриране на Хуан Бернат. Единсон Кавани пък пропусна да направи 3:5, което щеше да бъде гол номер 200 за него с екипа на парижани. И Жураси изравни за 4:4 в добавеното време, след като засече подаване от дясно.

ПСЖ беше без Неймар, който пропуска четвър

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!