Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дженоа вкара три на девет от Болоня

Дженоа
Снимка: БГНЕС

Дженоа отнесе с 3:0 останалия с 9 души отбор на Болоня, но остава в зоната на трите изпадащи отбора в Серия А. Дженоа записа четвърти пореден мач без поражение и събра 22 точки, на една от съгражданите от Сампдория, но все още при изпадащите.

Адама Суаморо откри резултата за гостите в 28-ата минута, а Жерди Шутен беше отстранен само след 6. Минута преди края на първото полувреме Тони Санабрия с индивидуален пробив направи 2:0 за гостите. 

Капитанът Доменико Кришито вкара за 3:0 в последната минута на редовното време, след като преди това Стефано Денсвил направи фаул и беше отстранен с втори жълт картон. Болоня пък слезе на 7-о място с 33 точки, на 1 след Верона, заемащ последната позиция за Лига Европа.

Съставът на Аталанта надви с 2:1 гостуващия Рома и е четвърти. Римляните останаха на петото място.

Важна победа постигна отборът на Лече, който се наложи над СПАЛ (Ферара) с 2:1 и излезе на 2 точки над Сампдория, макар да си остава замесен в битката за оцеляване.

Гостите от Ферара през седмицата смениха треньора от Леонрадо Семпличи с Луиджи ди Биаджо.

Марко Манкосу откри от дузпа в 41-ата минута, а три след началото на второто полувреме Андреа Петаня изравни. Домакините стигнаха до успеха чрез словенския здравеняк Жан Майер, който завърши контраатака в 66-ата минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна