Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова

"Британска работна виза от догодина - ако изкарваш над 23 хиляди паунда", пише в заглавие на първата си страница "24 часа". Вестникът обяснява, че гражданите на ЕС, които искат да влязат във Великобритания, за да работят, ще трябва да представят от следващата година доказателства, че могат да изкарват поне 23 хиляди паунда на година.

Това предвижда британското правителство в правилата за нова имиграционна система, която се очаква да влезе в сила от януари 2021 година, след като изтече преходният период. Въвеждането на изискването за доход се прави, за да се ограничи влизането на нискоквалифицирани работници, уточнява "24 часа".

"Оперираха жена фиктивно", информира "Телеграф". Пациентка разбрала, че е оперирана от епикризата си, получена от частна клиника в Бургас. Жената обаче отрича и да е постъпвала в болница. Пред "Нова телевизия" Мария Тинчева разказала, че в епикризата пишело, че са направени необходимите изследвания и консултации и е проведено оперативно лечение.

След операцията, която е преминала гладко, раната е почистена, превързана и пациентката е изписана. В отговор - хирургът д-р Любомир Калудов, при когото жената е отишла на консултация, заявява, че е станала грешка. По думите му, секретарката е написала епикризата, той не я е разписал и не знае кой го е направил вместо него, допълва в публикацията си "Телеграф“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!